Tips för att städa garaget

Tips inför din egen garagestädning

Vi är experter på att städa garage och parkeringshus till stora köpcentrum och andra offentliga lokaler. Men även privatpersoner kan behöva städa ur garaget emellanåt. Här bjuder vi på några tips från proffsen om hur du på ett smart och effektivt sätt kan utföra din egen garagestädning:

  • Börja med att bära ut alla saker ut garaget och sortera därefter ordentligt. Gör en hög för sådant som ska köras till återvinningen, en med saker du kan sälja på loppis och en med sådant du vill ha kvar.

  • Skaffa rätt förvaring så att du kan organisera sakerna ordentligt. Hyllor, förvaringslådor, verktygslådor, skåp, möjligheter att hänga upp saker i taket - vad behövs i just ditt garage?

  • Städa garaget. Sopa bort all smuts och tvätta bort fläckar så gott det går. Fortsätt sedan att göra det regelbundet så kommer ditt garage att bli en trivsam del av ditt hem.

  • Måla om väggar på golv och väggar. Detta kan kanske kännas som överkurs, men det skapar en fräschare och mer lättstädad miljö i garaget.

  • Organisera förvaringen. Placera saker som används ofta mer tillgängligt, sådant som användds mer sällan längre in eller högre upp på hyllorna. Markera lådor och hyllor med etiketter så hittar du lättare vad du söker senare.

  • Sätt upp regler om vart saker ska ligga och att de alltid ska läggas tillbaka där de hittades. Ett bra sätt att hålla ordningen i ditt nystädade garage även i fortsättningen.
Välkomna dina kunder med ett välstädat garage!